Online marketing és internet marketing - hatékony és sikert hozó megoldások kedvező áron

honlapkészítés, kereső optimalizálás


Egy weboldal a jobb weboldalakért. Hasznos tanácsok, honlapkészítéshez.

Onlinemarketing, Socialmarketing és e-kereskedelem

Olinemarketing, e-marketing


Az internet széles körben való gyors elterjedésének, térhódításának köszönhetően az üzleti lehetőségek is hirtelen ütemben bővültek. Ennek köszönhető az onlinemarketing fogalmának kialakulása egyre meghatározóbbá válása. Az onlinemarketing magában foglal minden olyan tevékenységet mely az online lehetőségeket kihasználva marketing célú kommunikációt eredményez a értékesítés lánc résztvevői között. Az onlinemarketing körébe tartozó tevékenységek rohamosan fejlődnek és bővülnek. A kiemelt online kommunikációs csatornák a trendek szerint változnak lásd pédának napjainkban a facebookon, twitteren és egyéb közösségi médiákban rejlő lehetőségeket.

Az onlinemarketing előnyei

Úgy gondolom az onlinemarketin vagy e-marketing ereje abban rejlik, hogy határainak csak a kreativitás és a kommunikációs technológia szabhat határokat. Gondoljunk csak bele, hogy mitől lesz kreatív egy marketing kampány, egy marketing eszköz? Véleményem szerint talán attól ha úgy jut el a célközönséghez, hogy elsősorban azt vesszük észre, hogy szórakoztat és csak utána hogy valamit el is akarnak adni vele. A szórólapokat, plakátokat az emberek kevésbé találják szórakoztatónak mit egy humoros, vagy épp tanulságos videót vagy egy ötletes bannert, vagy egy poénos kis flash alkalmazást. Utóbbiak kommonikációs lehetőségek lehetnek (okos alkalmazás esetén) melyek, barátságosan a szórakoztatva juttatják el az információkat a célközönséghez.

Az onlinemarketing több annál hogy „ezt vedd meg mert…” és többnek is kell lennie mivel ebben a versengésben csak az lehet sikeres aki megadja a szükséges plusszt. A potenciális vásárlók megérdemlik a törődést. Igénylik a részletes informálódási lehetőséget, látni akarják a terméket, kíváncsiak más végfelhasználók véleményére és trendiek is akarnak lenni. Trendiek? Igen! Ha ott tart a technológia, hogy videókat nézhetnek a neten és a te oldaladon ezt nem teheti meg akkor jó eséllyel továbblép… ha  a facebookon lóg egész nap, de te vagy céged nincs ott (nincs facebook profilod) akkor téged nem talál meg(legalábbis a facebookon). Légy naprakész, trendi és kreatív… használd ki az onliemarketing lehetőségeit!

Onlinmarketing eszközök – a teljesség igénye nélkül

Webanalitika


Nevéből adódóan ez ide tartozó észközök az eredményesség mérében alklmazhatók. Ezen felül fontos elemzési lehetőségeket is biztosítanak. Megtudhatjuk, hogy mely területeken sikeres kampányunk és mely területek azok amelyek további erősítése szükséges. Pl: Aoogle Analytics

Keresőmarketing

Lehetőség, hogy ne csak szerepelj de meg is találjanak a neten. Olyan népszerűsítési eszközök melyek azt segítik hogy onlinemarketing felületeid (honlap, twitter, fórum, facebook oldal) a keresőmotorok mint a google, bing yahoo álatal is értékes pozicióba, helyezett ismert tartalmak legyenek.

Banner hirdetések

Az offlinemarketinghez hasonlóan vannak olyan helyzetek, amokor érdemes jelenlenni, hirdetni valahol… a weben nyilván egy másik honlapon ami a témában elismert és nagy közönséggel rendelkezik. Hasznos lehet az ilyen fajta megjelenés, ha gyorsan szeretnénk felfuttatni tevékenységünket. Persze ez esetben is szükséges, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson online jelenlétünk.

Linkstratégia

Itt csak érintőlegesen beszélnék a linkstratégiáról. Lényegében arról van szó, hogy a népszerűsítés és a keresőmarketing szempontjából fontos, hogy oldalunkra hasonló elismert oldalak hivatkozzanak blogokban fórumokban hivatkozzanak az állatunk közzétett hírekre érdekességekre.

Email marketing, hírlevél

A kapcsolattartás egyik fontos eleme lehet, hogy friss akciókról, érdekességekről, nyereményjátékokról folyamatosan tájékoztassuk az érdeklődőket.
 

Blog és Fórum
 

A teljesség igénye nélkül még sok hasonló közösségkovácsolo onlinemarketing funkciót megemlíthetünk. Ezek mind közelebb hozzák egymáshoz az egy erdeklődési körbe tartozókat. A funkciók lehetőséget adnak arra hogy emberek megosszák egymással tapasztalataikat másoktól tanácsot és segítséget kapjanak, informálódjanak.
 

Social marketing – közösségi marketing
 

Ki ne ismerné ma legalább a nagyobb közösségi portálokat? Az IWIW, facebook, yotube és társaik a leg látogatottabb oldalak napjainkban. Ebből adódik, hogy az onlimarketing ezeken a területeken is jelen kell hogy legyen és jelen is van.


Szeretné Ön is eredményessé tenni online marketing tevékenységét?

Honlapkészítés Szombathely, Sárvár, Celldömölk

Szeretné hogy honlapja sok ügyfelet szerezzen Önnek?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!


2010 Honlapkritikus.hu